designer-with-colors-580x326

Care sunt etapele proiectului de design?

Clientii nostri ne intreaba adesea, atunci cand incepem sa lucram impreuna, de unde stim cum sa abordam proiectul de amenajare astfel incat sa se plieze pe spatiul disponibil, sa reflecte personalitatea lor si daca proiectul de design interior va fi format doar din niste poze – cum va fi pus in practica.

Iata care sunt etapele procesului de design interior pentru a ajunge sa cream cea mai potrivita casa pe gustul tau, care sa se potriveasca stilului tau de viata, sa arate asa cum ti-ai dorit si sa poata fi executata intr-un buget rezonabil cu cat mai putin stres din partea ta.

Pentru ca totul sa iasa perfect, vom stabili inca de la inceput toate detaliile – ce stil de amenajare ne dorim, care va fi functionalitatea fiecarui spatiu, ce culoare vor avea peretii, cum va arata bucataria, ce textura va avea mobilierul. Astfel, atunci cand vom face executia nu va mai fi necesar sa te implici pentru ca deja am ales materialele, am stabilit unde vor fi electrocaznicele si prizele aferente, unde va fi canapeaua si de ce. Deci, nu mai ai de ce sa te stresezi. Simplu, nu?

1. Prima discutie despre casa ta

Cum am putea sa cream casa la care ai visat, daca nu aflam mai multe informatii despre ce iti doresti, ce iti place, cum ai vrea sa arate baia si ce culori preferi? Suntem diferiti si nu iti putem propune un proiect de design care sa aiba neaparat piese de mobilier semnate de designeri vestiti sau finisaje foarte scumpe. Scopul nu este ca proiectul tau sa fie impersonal si extravant, insa unul pliat pe stilul si nevoile tale.

Vrei sa fie un interior cald si prietenos? Asa va fi! Vrei un decor simplu, scandinav? Vrei ceva indraznet si extravagant? De ce nu? Casa de vacanta, apartamentul fresh si tineresc, casa eleganta si clasica, putem amenaja orice iti doresti.

Sotul vrea o baie mare si extraordinar de frumoasa, sotia vrea canapeaua in centrul livingului – putem sa impacam toate gusturile si la final intreaga familie sa beneficieze de caminul dorit.

Toate detaliile pe care ni le povestesti despre tine sunt confidentiale. Noi nu impartasim nici un fel de informatii personale despre clientii nostri. Dupa cum poti observa si pe site, informatiile sunt generale si aproximative.

2. Releveu – masurarea casei tale

Este important sa venim si noi in santier sa luam masuri reale, chair daca ai deja un plan cadastral. Cand vom veni la masuratori, vom face si niste poze astfel incat propunerile noastre sa tina cont cat mai mult de specificul casei. La birou vom pune totul la scara, astfel incat mobilierul pe care ti-l propunem, amenajarile si compartimentarile sa fie propunse la dimensiunuile lor reale, nu sa inghesuim niste mobila sau niste sanitare in desen, iar in realitate sa nu incapa.

3. Propuneri in plan 2D (de obicei 2 variante)

Vizualizarea propunerilor in plan 2D este foarte importanta. Stiu ca vrei sa ajungi cat mai repede la poze 3D si sa te muti in casa noua. Dar variantele de amenajare in plan sunt baza proiectului si ele ne ghideaza cum sa amenajam intreaga locuinta. Iti propunem 2 variante de amenajare in plan, pe care le discutam in detaliu. Ce e bine si ce nu, daca zona de luat masa e bine pozitionata langa bucatarie sau in coltul opus, daca avem spatiu suficient pentru depozitare, ce varianta e mai buna sau combinatia dintre ele. Aceasta etapa este importanta pentru ca acum vei decide asupra tuturor aspectelor practice si functionale si este momentul cel mai potrivit sa mai faci modificari.

4. Imagini 3D 

Fiecare camera din casa ta trebuie re-creata pe calculator. Vei vedea detaliat fiecare zona, cum am asortat canapeaua cu draperiile, usile, parchetul si vopseaua decorativa. Astfel te vei indrgosti de casa ta inainte ca ea sa fie amenajata. Impreuna, cu imaginile 4D in fata, vom stabili fiecare cod de culoare pentru vopseaua lavabila, decorativa sau tapet, codul de parchet, modelul de gresie, faianta sau piatra naturala, culorile mobilierului, corpurile de iluminat etc.

La finalul acestei etape vei avea doua posibilitati:

 • AMENAJARI LA CHEIE : daca esti de acord cu bugetul si agenda de lucrari propuse, putem sa ne apucam noi sa punem totul in practica, de la amenajari interioare pana la mobila si decoratiuni.
 • EXECUTIE IN REGIE PROPRIE : daca vrei, iei proiectul cu coduri, planuri si imagini 3D, si il pui tu in practica pentru ca ai toate informatiile necesare.

5. Planuri pentru executie

Pentru ca proiectul 3D sa nu ramana doar la stadiul de imagini frumoase, acesta trebuie sa fie aplicabil, sa fie pus in practica. Pe baza imaginilor 3D discutam cu tine si selectam exact finisajele care iti plac. In poza se vede o culoare, noi ti-o preentam pe mostrar, in realitate. Alegi cu ajutorul nostru culorile pentru lavabia, mdf, lemn masiv, textura tapetului, textile petru canapele, perdele si draperii.

Pentru punerea in practica a proiectului de design, cream planse de executie:

– planuri electrice pentru prize si corpuri de iluminat ( daca este la stadiul in care se mai pot face modificari)

– planuri pentru instalatii

-planuri pentru placarea cu gresie, haianta sau piatra naturala

– planuri pentru amplasarea tapetului si a vopselei decorative insotite de codurile de culoare corespunzatoare – unde este necesar

– planurile cotate ale tavanelor

– planurile de gabarit ale corpurilor de mobilier insotite de codurile de finisaje.

Astfel totul poate si executat, ca in proiect, conform alegerii finisajelor tale, fara implicarea si stresul tau.

6. Bugetul si programarile

In acest stadiu proiectul este finalizat. Noi putem sa iti facem o lista detaliata cu tot ce inseamna amenajarea si decorarea casei tale si sa iti calculam un termen pentru acestea. Ne putem ocupa noi de tot. Iata pe scurt ce ar putea contine lista ta:

 1. Executia amenajarilor interioare (zugraveli, tencuieli, instalatii electrice, termice, sanitare, tapet, parchet, usi, etc.) – executate cu echipele noastre specializate in finisaje interioare.
 2. Executia mobilierului la comanda din PAL, MDF, lemn masiv, canapele si paturi tapitate – executate in ateliere specialiate, cu care noi colaboram pentru executia lucrarilor.
 3. Achizitii si montaj:
 • perdele si draperii
 • corpuri de iluminat
 • canapele la comanda, fotolii, scaune dining, bar, paturi
 • obiecte sanitare (lavoare, baterii, cada, dus, vas wc)
 • saltele, somiere fixe si rabatabile
 • covoare
 • paravane perforate, decoruri, tablouri la comanda
 • electrocasnice
 • orice produs dorit de client care este inclus in proiect.

Daca ofertele de peturi si programarea in timp sunt OK pentru tine, putem sa ne ocupam de tot si sa nu te mai implici in nimic. Mai sunt mici decizii de luat la fata locului ce se ivesc pe parcursul lucrarilor si poti fi implicat in ele sau nu, dupa cum preferi. De aici, tu poti sa pleci in vacanta si sa vii la sfarsit cu bagajele.

Acum ai cu adevarat casa la cheie. Acesta reprezinta pentru noi amenajari interioare all inclusive.