Cozy-Living-Room-with-Gallery-Wall

Este o idee la care ar trebui sa te gandesti, daca nu ai facut-o deja. Angajarea unui designer de interior este o decizie inteligenta, in cazul in care ai investit deja niste bani in casa ta si doresti ca aceasta sa fie pe masura asteptarilor tale si sa arate cat mai bine. Decoratorii pot sa ajute intr-adevar pe oricine, chiar daca ai sau nu vreo idee despre cum sa incepi sa-ti decorezi casa, sau stii cum ai vrea sa fie dar vrei sa iti pui ideile in ordine; sau pur si simplu nu ai timp pentru a-ti pune stilul si dorintele in practica, datorita programului foarte aglomerat si obositor din fiecare zi.

Renunta la ideea ca designerii de interior sunt doar pentru cei bogati si celebri, sau pentru cei cu bani atat de multi, incat nu au ce sa faca cu ei. In realitate angajarea unui designer de interior te ajuta sa salveazi o mare parte din timp, bani si dureri de cap. Voi explica, mai jos, de ce angajarea unui designer de interior este o alegere inteleapta si sensibila.

1. Economisesti bani

Suna destul de ciudat sa spui ca angajand un designer economisesti bani, din moment ce este o taxa suplimentara pentru aceste servicii. Cu toate acestea, designerul de interior te ajuta sa eviti greselile costisitoare, si in felul acesta nu doar se econimisesc bani, ci se creste si valoarea casei.

2. Evaluare profesionala

Un designer de interior va poate oferi o evaluare profesionala a situatiei, ceea ce va conduce la un plan solid de actiune. Ordinea etapelor intr-un plan de proiectare este un element cheie in a determina ce poate fi repozitionat sau modificat. Acest lucru nu va afecta doar bugetul, ci va va ajuta sa il cheltuiti mai eficient. Un designer  de interior are un “set” suplimentar de ochi, si acesti ochi sunt instruiti sa observe lucruri care poate tu nu le observi.

3. Bugetare si planificare

Un designer te poate ajuta sa ramai la bugetul stabilit si sa economisesti timp si efort. Un designer are resurse, si stie unde sa mearga pentru a ahizitiona tot ce este legat de casa ta. Acest lucru va economisi o gramada de timp pierdut pentru a cauta care este cel mai bun produs, brand si pret. Un designer va face toate aceste cercetari pentru tine, astfel incat tu nu vei avea nici o grija.

4. Legaturi

Un designer va fi capabil sa construiasca o punte de legatura mai puternica intre tine si constructor, si inca de la inceput are capacitatea sa puna cap la cap tot planul de proiectare, avand in vedere imaginea de ansamblu. Acest lucru este crucial in gestionarea timpului si banilor. De asemenea, designerii sunt instruiti sa se gandeasca la lucruri peste care noi putem trece cu vederea. Este foarte important ca iluminatul si mobilierul sa fie abordate inainte de constructie. In cazul in care canapeau este pozitionata in centrul livingului vrei sa stii daca prizele sunt pozitionate corespunzator pe pardoseala.

5. O larga disponibilitate a resurselor

Sunt lucruri care sunt disponibile pentru designeri si nu sunt disponibile publicului larg, cum ar fi consexiunile, resursele si produsele. Prin intermediul acestor resurse designerii te pot ajuta ca spatiul tau sa arate mult mai adunat, unic si deosebit.

6. Contacte

In plus, fata de resursele de furnizori, au mai multe contacte din industria de constructii. Ei pot salva proprietarii de case de timp si dureri de cap incercand sa identifice cei mai buni constructori, instalatori, electricieni pentru proiectele lor.

7. Factorul WOW

Designerii au capacitatea de a oferi factorul WOW pe care il cautati. Ei sunt instruiti sa gandeasca diferit, spatial si au o imagine de ansamblu pe care, de cele mai multe ori, proprietarii nu o au. Gandirea in afara cuitei este ceea ce designerii fac toata ziua.

8. Vanzarea de case

Un decorator de interior poate adauga un potential mare pentru estetica case tale, care la randul sau poate creste vanzarile. Scade exponential timpul pe care casa ta il petrece pe piata imobiliarelor, pana aceasta se vinde. Beneficiul este de doua ori mai mare, mai rapid si mai multi bani in buzunar.

9. Un ochi antrenat

Un designer este un profesionist cu un ochi antrenat, care va poate spune in mod automat daca este ceva in relegula sau nu cu un spatiu. Avand beneficiul unui consult imediat, se usureaza intr-un mod major luarea deciziilor estetice. Acesta este rezultatul anilor de experienta.

10. Transpune vizual povestea ta

Designul interior este o abilitate si o arta care va spori nu numai spatiul, ci si calitatea vietii in acel spatiu. Angajarea unui specialist duce aceasta experienta la cel mai inalt nivel, si face ca locuinta ta sa fie “acasa”. Un designer te poate ajuta sa transpui vizual povestea ta. Nu ma pot gandi la un motiv mai bun decat acesta!

Avand in vedere toate aceste informatii, ar fi o alegere inspirata sa luati in considerare angajarea unui designer de interior, atunci cand veti renova, cumpara sau va veti muta intr-o casa noua.