958793-house-18dec14_Rachel-Smith_b_639x426

Decorarea unei camere de zi mici este adeseori o cauza de stres si frustrare.

Pe langa spatiul nostru de dormit, noi petrecem mai mult timp pe zi in living, decat in oricare alta incapere. Realitatea este ca putem avea o camera mica care functioneza la fel de bine si arata la fel de frumos ca una mare. Solutiile noastre, la problemele comune, pentru decorarea unei camere de zi mica, si ca aspect si ca design, va vor ajuta sa transformati livingul, intr-un spatiu folositor si frumos in cel mai scurt timp!

Problema #1: Controleaza dezordinea

Chiar si camerele spatioase de zi nu vor arata bine cu o multime de accesorii si decoratiuni, cu atat mai mult spatiile mai putin generoase, care devin foarte usor coplesite de prea multe lucruri.

Solutii:

Spatiile mici, de obicei, au zone limitate de depozitare. Cand decorezi un living mic, adaugarea zonelor de depozitare ascunse este o necesitate. Maximizeaza spatiul sub masutele de cafea si masutele de capt. Orice colt mic poate deveni un loc pentru rafturi de perete.

Luati in considerare o zona de biblioteca construita. Dulapurile si sistemele de depozitare, chiar si dulapurile de bucatarie, sunt un mod accesibil de a adauga un aspect personalizat, la un cost accesibil.

Dar, fii atent – dulapurile si zonele de depozitare pot umple rapid un spatiu mic, ducandu-te imediat inapoi de unde ai plecat. Stiu ca iti iubesti lucrurile, dar nu conteaza cat esti de organizat, uneori, nu e spatiu suficient pentru a pune totul. In acest caz, este momentul sa iti iei timp sa elimin ce este neesential, iti sta in cale sau pur si simplu nu functioneaza.

Problema #2: Prea mult mobilier

Nu poti ingramadi o canapea cu doua masute de capat, o masuta de cafea si doua scaune, intr-o camera mica de living. Si, intr-o casa mica, mult mobilier poate aduce cu usurinta un spect dezordonat.

Solutii:

Renuntand la unele piese de mobilier, poti sa elimini doua probleme deodata – vei mari spatiul de pe podea si vei reduce aglomerarea. Incepeti cu eliberarea zonelor pentru a curata camera. Aduceti canpeaua prima data, iar apoi incepeti sa adaugati, putin cate putin, piese. Cand rezulta un aspect care va place, va opriti. Ce a ramas pe dinafara, necesita o casa noua.

Problema #3: Decoratiunile sunt prea mari

Spatiile mici pot rareori gazdui canapele cu sectiuni mari, scaune cu laterale mari sau opere de arta de mari dimensiuni. O camera la scara mica, necesita mobilier la scara mai mica.

Solutii:

Incepeti cu cea mai esentiala piesa de mobilier a camerei de zi – canapeaua. Uitete dupa o canapea intr-o culoare neutra, cu brate curate si spate jos. In spatiile mici este de preferat sa folosesti un loveseat, decat o canapea de mari dimensiuni. La scaune, alege unele cu picioare mici, sau fara cotiere si cu spatarul nu prea inalt. Daca detineti deja o canapea si este prea mare pentru spatiul pe care il aveti, nu va descurajati. Incurajez chiriasii si proprietarii de case, sa investeasca in canapelele pe care si le doresc, pentru ca o canapea buna poate dura mai bine de 10 ani. Opreste doar obiectele simple si mici.

Problema #4: Prea multa culoare sau pattern

Peretii rosii nu sunt pentru persoanele agitate, nici pentru spatiile mici. Nici pattern-urile de mari dimensiuni. Lemnul inchis la culoare, mobilierul de culoare inchisa si vopseaua de culoare inchisa, va face chiar si cel mai mare spatiu sa para mai mic. Este foarte usor sa aglomerezi spatiul cu prea multa culoare, prea multa textura sau prea mult model.

Solutii:

Cand vine vorba de culoare in decorarea camerelor de zi mici, foloseste nunate deschise si tonuri neutre. Spatiile mici, functioneaza cel mai bine cu o paleta de trei culori (sau mai putin), si se poate face extraordinar de bine un decor doar cu alb.

Atunci cand alegeti un mobilier de dimensiuni mari cum ar fi o canapea sau un sistem de rafturi, folositi culori uni si lemn cu densitate mica (tei, brad, frasin). Pentru a anima spatiul, alege culori mai luminoase, modele mici in decor si mobilier.

In cazul in care, pur si simplu, nu poti aduce toti peretii la tonuri neutre, poti lua in considerare un perete accent, pe care sa pui o nunata mai tare, tapet sau vopsea decorativa.

Problema #5: Nu este suficienta lumina

Casele mici sunt adesea lipsite de lumina naturala din doua motive: constructorii stiu ca ferestrele sunt destul de scumpe, si mai stiu, de asemenea, ca acestea ocupa un spatiu valoros din perete, si ar fi prea mult intr-un spatiu atat de mic.

Solutii:

Nu ocupa cu lampi, spatiul atat de valoros de pe pardoseala sau masute. Alege corpuri de iluminat incastrate, montate pe perete, suspentate sau pe rafturi. Lumina care vine din pardoseala, este de asemenea, o modalitate foarte buna de a consolida un spatiu mic.

In decorarea unei camere de zi mici care nu are destula lumina naturala, alegerea unei nuante de parchet deschise, mobilier si pereti deschisi la culoare, poate aduce mai multa lumina spatiului tau.

In speranta ca informatiile noastre ti-au fost de folos, te asteptam cu intrebari sau comntarii, cu privire la problemele pe care le-ai intampinat in decorarea livingului tau.